admin 20 Juna, 2020

U zadnjih par mjeseci je cijeli svijet izložen bombardovanju sa svih strana isključivo ružnim, crnim i krajnje zabrinjavajućim vijestima, koje su naravno najviše vezana za aktuelni problem koronavirusa, zbog čega je pravo čudo kada naletimo na neku vijest kao što je ova danas, koja nas je podsjetila da još uvijek ima dobrih ljudi.

Priča koja nam stiže iz Kazahstana je natjerala mnogima suze na oči.

Stanovnici u ovoj državi su ostali fascinirani gestom policajca Bahtijara Jakipova koji je odbio da učestvuje u prisilnoj deložaciji jedne porodice koja jednostavno nije imala dovoljno novca kako bi isplatila sve dugove od nakupljene stanarine. NE samo da je odbio da ih izbaci iz stana, već je riješio pomoći ovoj četveročlanoj porodici tako što je platio sve dugove ove porodice i spasio ih noćenja na ulici.

Cijela priča je počela kada je vlasnik jednog stana u Aktobeu prijavio podstanare koji mu duguju novac za stanarinu, zbog čega je naredio policiji da ih deložira, ali kada je policajac Bahtijar stigao na lice mjesta vidio je da je u pitanju mladi bračni par sa dvoje male djece koji jednostavno nisu u stanju da plate stanarinu, zbog čega je riješio da on sam to uradi, jer nije htio dopustiti da ova porodica završi na ulici. Saznao je da su zbog koronavirusa i muž i žena ostali bez posla, te da su u veoma teškoj finansijskoj situaciji, zbog čega je on odlučio da umjesto njih plati njihov dug. Priča se vrlo brzo proširila internetom i skupila je ogroman broj pozitivnih komentara.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...