admin 21 Juna, 2020

Vjerovatno smo svi slabi na malu djecu, naročito na bebe. Jednom bračnom paru je svakako najveća sreća i radost kada njihova porodica dobije novog člana.

A tek kada ga svi krenu maziti, paziti i naravno hodati oko njega na prstima, nedaj Bože da se dijete probudi. Svako malo se obilazi da se vidi treba li djetetu nešto. Bebe naravno ne znaju da pričaju pa plaču kako bi signalizirale da nešto žele i da im nešto treba. Svi znamo da se bebe rađaju krezave, bez zubi, koji tek nakon četvrtog mjeseca počnu da rastu. Ali, u svakom žitu ima kukolja pa tako ima i ovdje. Naime, nedavno je u jednom srpskom selu Prizrenu rođena beba kojoj su prvi zubići već nikli.

U bolnici su nakon porođaja odmah uočili nešto jako čudno, jer se ova beba razlikovala od ostalih. Na pregledu koji je odmah nakon porođaja obavljen uočio se jedan maleni zubić na donjoj vilici, što je ostavilo sve prisutne u nevjerici. Djevojčica koja se rodila je rođena sa zubima. Vrlo vjerovatno da će i ostali zubići vrlo brzo da narastu, te da će veoma brzo imati svoju prvu posjetu zubaru.

Pop koji je prisustvovao porodu je odmah predložio da se bebi povade svi zubi koje ima i koje će dobiti da ne bi poslije došlo do nekih neželjenih komplikacija. Kada su roditelji riješili da se zubić koji beba ima izvadi, oni su najprije napravili nekoliko slika gdje se vidi taj zubić. Ranije se, podsjećamo, pisalo o jednoj bebi u Indiji koja je nakon poroda već imala 7 zubića, a i ovoj su bebi povađeni svi zubi.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...