admin 18 Avgusta, 2020

Velika filmska zvijezda napustila nas je jutros, potvrdila je njegova porodica!

Ben Kros, engleski glumac najpoznatiji po portretiranju britanskog olimpijskog sportiste Harolda Abrahams-a, umro je u 72. godini života nakon kratke bolesti.

Filmski glumac preminuo je jutros u Beču, potvrdila je njegova porodica.

Kros je rođen u Londonu 1947. godine u porodici radničke klase. Glumom je počeo je da se bavi u mladosti, učestvujući u predstavama iz gimnazije, ali je školu napustio da bi radio kao čistač prozora, konobar, stolar i stolar prije nego što je primljen u 22. godinu na Londonsku Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti. Izvrsno se snašao na RADA i osvojio prestižnu nagradu glumačke škole Vanbrugh za performans godine.

Nastavio je da traži niz glavnih scenskih uloga, prvo pojavljivanje u filmu bilo je u ostvarenju “A Bridge Too Far” koji govori o Drugom svjetskom ratu.

Krosov put ka međunarodnoj slavi počeo je 1978. godine njegovom predstavom u predstavi “Chicago”, u kojoj je glumio Billija Flinna. Njegov nastup postakao je njegovo igranje u britanskom klasiku “Chariots Of Fire”. Na osnovu istinite priče, oslikao je priču o dva britanska atletičara, jednom Jevrejinu koji je trčao da prevaziđe predrasude i drugom pobožnom hrišćaninu koji se borio za slavu Božju, a koji se takmičio na Olimpijadi  1924.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...