admin 24 Avgusta, 2020

Dječaci od pet i sedam godina potonuli dok su se kupali kod Lazarevca, ljekari se sat vremena borili za njihov život, ali, nažalost, obojica su preminula

Rođena braća Danijel (5) i Dragiša Metić (7) udavila su se juče po podne na jezeru Očaga u Šopićima kod Lazarevca, i to naočigled svojih roditelja i drugih kupača.

Tragedija se dogodila oko tri sata, a mališani su poslije izvlačenja iz vode davali znake života i ljekari su više od sat vremena pokušavali da ih spasu, ali, nažalost, obojica su izdahnula. Kako saznajemo, braća su na jezero u Šopićima došla sa svojim roditeljima i mlađom sestrom, a sa njima u društvu bili su i prijatelji roditelja sa svojom djecom. Oni su došli na plažu sat vremena prije tragedije.

Brčkali se u plićaku

– Dječaci su se brčkali u plićaku, a na samo nekoliko metara od njih bili su im mama, tata i sestra, koja je beba, pa su je pridržavali u vodi. Međutim, iako se djeca nisu udaljavala od njih, u jednom momentu se jezerom prolomila vriska i kuknjava – ispričao je očevidac i nastavio:

– „Gde su nam djeca, nema nam djece, udavili su nam se sinovi!“, kukala je majka. Na jezeru je bilo spasilaca, koji su odmah pritrčali i skočili u vodu. Počeli su da pretražuju jezero, a priključili su im se i kupači. Svi su se bukvalno razleteli po okolini i gledali da djeca nisu slučajno negdje otišla. Kako kaže, poslije 15 minuta potrage dječaci su izvučeni iz jezera.

Spasioci reagovali

– Spasioci su ronili i na dnu su prvo vidjeli jednog dečaka, a u blizini i drugog. Brzo su ih iznijeli na obalu, bili su bez svijesti, a Hitna pomoć, koja je već bila stigla, reanimirala je djecu više od sat vremena – kaže sagovornik. Inače, jezero Očaga je uređeno kupalište i nalazi se u sklopu Sportsko-rekreativnog centra „Kolubara“. – U jezeru je uz obalu uglavnom plitko, ali postoje takozvane rupe sa strane plaže. Dubina jezera tu ide i do šest metara – rekao je izvor i dodao da je na najdubljoj tački kupalište duboko 12 metara.

Slikala sam mrtve sinove, nemam nijednu njihovu sliku za uspomenu

Dragana Metić, majka dječaka, za Kurir kaže da je sa suprugom i djecom juče došla na plažu da se rashlade. – Prvi put smo bili tamo, moji sinovi nisu znali da plivaju. Bila sam blizu njih, gledala malu, a oni su bili u vodi do koljena. Možda je 10 minuta prošlo kada sam primetila da ih nema, počela sam da kukam i dozivam pomoć i govorim svima da su mi se sinovi udavili. Ljudi su mi pritekli u pomoć i tražili ih. Izvukli su moja zlata. Ležali su onako mali, jedan pored drugog – priča uplakana majka. Ona tvrdi da spasioci nisu odmah ušli u vodu, već da su ih prvo tražili po obali, misleći da su se izgubili na plaži. – Šta ću sad da radim jadna ja, ostala mi je samo moja malena. Otišla su mi oba sina, valjda je sudbina bila da se tako nešto desi – priča Dragana i dodaje: – Nisam mogla da gledam kad su oživljavali decu. Nemam nijednu njihovu sliku, samo su me pustili da ih mrtve slikam, da imam barem jednu sliku za uspomenu – govori očajna majka dok drži telefon sa slikom dječaka.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...