Upozorenje vozačima u regiji, budite veoma oprezni: Pojavili su se drumski razbojnici koji na ovaj način pljačkaju naivne vozače | BALKANIKA INFO
admin 26 Oktobra, 2020

Kako se u posljednje vrijeme  pojavile mnogobrojne pljačke i prevare  na cestama, policija je izdala upozorenje za sve građane da budu oprezni naročito u vrijeme slava i praznika. Naime, nedavno se pojavila vijest kako se u okolini Banja Luke pojavili pljačkaši koji zaustavljaju automobile i na razne načine varaju građane.

Policija poduzela 454 represivne mjere

Jedna od  žrtava ispričala je cijelu situaciju, te upozorila sve. Prema njenim riječima, u vožnji ugledala je kako pored puta stoji automobil i pore njega cijela porodica, te muškarac koji maše kanisterom. Misleći da im treba pomoć, žrtva je stala da im pomogne. Rečeno je da su ostali bez goriva te da je potrebno da ih neko preveze do benzinske pumpe kako bi nasuli. Vozač je odmah rekao da će muškarca odvesti do pumpe, što je i učinio. Na putu do pumpe muškarac je ponudio da mu proda sat od  od 300 maraka za samo 70 maraka,  kao čin dobre volje što ga je dovezao do pumpe i posudio novac za gorivo.

Upozorenje vozačima: Ne opuštajte se ni za trenutak, opasnost uvijek vreba  - Čitaj.ba

Sutradan, kada je vozač otišao da provjeri sat saznao je da e u pitanju kopija za koju može dobiti par maraka.

loading...

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

loading...